Guvernul ține școlile închise în continuare

0
947

Incompetența Guvernului PNL-USR-UDMR dă o nouă probă a incompetenței. Ministrul Educației, traseistul Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile vor rămâne închise până pe 8 februarie, cel puțin.

„Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învăţământul online. Aşa cum am început semestrul întâi, cu siguranţă îl vom termina, online. Speranța şi dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizat e nevoie de o schimbare la legea 55 (privind  instituirea stării de alertă în România – n.r), care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în faţa unei întrebări: <Dacă iniţiem ordonanţă de urgenţă pentru învăţământul online, haideţi să iniţiem până în septembrie 2021>. Am refuzat acest lucru şi am spus <Nu>. Îl iniţiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună ştiinţă mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învăţământului online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Mii de părinți au ajuns la capătul răbdării și nu mai găsesc soluții pentru a-și supraveghea copiii la cursurile online. Vacanța elevilor se încheie pe 10 ianuarie, urmând ca pe 11 să se reia cursurile în scenariul roșu fiindcă Guvernul PNL-USR-UDMR nu a găsit soluții pentru a relua școala în regim normal, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clase.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × one =