Guvernul PNL ține școlile închise în continuare

0
1220

Deși înainte de alegeri, PNL vorbea de redeschiderea școlilor, cel puțin pentru preșcolari și elevii din ciclul primar, pentru a mai aduna ceva voturi, după scrutinul parlamentar, Guvernul a anunțat că prelungește cu încă 14 zile măsura închiderii unităților de învățământ. Decizia este semnată de fostul premier Ludovic Orban, fiind  printre ultimele decizii parafate de acesta înainte de a-și depune mandatul.

Astfel, potrivit actului normativ, se menține școala în sistem on-line și în perioada 9-23 decembrie 2020, adică până la vacanța de iarnă, spre nemulțumirea părinților, care nu își pot lăsa copiii mici singuri acasă și cheltuie sume importante pentru a le angaja bone sau a-i duce la afterschool.

Decizia de închidere a unităților de învățământ a fost luată de Guvernul PNL la începutul lunii trecute, deși, nicăieri în țară nu a fost demonstrat că SARS Cov-2 s-a transmis comunitar în interiorul școlilor, grădinițelor sau liceelor, iar rata de infectare în rândul elevilor și cadrelor didactice era foarte scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.