Guvernul PNL își bate joc de persoanele cu nevoi speciale. Nu mai sunt bani pentru Asistență Socială

0
250

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban face, încă o dată, dovada incompetenței. Ocupat cu campania electorală, PNL a uitat să aloce bani pentru sectorul asistenței sociale. Așa se face că , în întreaga țară, asistenții sociali și însoțitorii persoanelor cu handicap nu și-au mai luat salariile din septembrie, pentru că Guvernul a uitat să vireze bani în conturile direcțiilor județene de asistență socială și protecția drepturilor copilului. De altfel, încă de la adoptarea legii bugetului pe 2020, Guvernul PNL a pus în contul asistenței sociale doar 25% din necesar, bani care s-au cheltuit încă din primul trimestru al anului. Situația gravă afectează și Galațiul.

“Cer public Guvernului României să nu mai pedepsească copiii şi angajaţii de la Direcția de Protecţie a Copilului.

Este o dramă ceea ce se întâmplă acum la Direcţiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din ţară, care din cauza Guvernului au rămas fără bani.

Practic, Guvernul a alocat bani în acest an doar pentru trei luni de funcționare. Adică 20,5 milioane de lei, dintr-un necesar de 80 de milioane de lei.

A trebuit să facem eforturi considerabile pentru a găsi banii necesari, astfel încât copiii şi salariaţii să nu rămână fără fonduri încă din această primăvară. Sunt direcţii în ţară care au rămas fără bani înca de acum câteva luni. La Galaţi nu s-a întâmplat asa ceva până acum deoarece Consiliul Judeţean a alocat anul acesta 46,5 milioane de lei.

Am tras numeroase semnale de alarmă încă din primăvara acestui an asupra acestei situaţii. Fac un nou apel de urgenţă către Guvernul României să aloce cât mai repede banii de care Protecţia Copilului are nevoie pentru a putea funcţiona în continuare.

De asemenea, suntem şi noi în plină analiză a datelor financiare pentru a identifica noi resurse bugetare. Nu s-a întamplat niciodată ca Guvernul României să aloce Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului doar 25% din banii necesari”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Angajații din sectorul Asistenței Sociale din Galați au protestat astăzi în fața Prefecturii, cerând Guvernului să lase la o parte campania electorală și să se ocupe de treburile reale ale țării.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 8 =