Guvernul PNL își bate joc de întreprinzătorii din industria ospitalității

0
391

Așa cum era de așteptat, imediat cum au trecut alegerile locale, Guvernul PNL impune noi măsuri de restricție, care lovesc, în special, afacerile din industria ospitalității, dar și domeniul cultural. După ce s-a văzut cu sacii în car, PNL își duce la capăt planul de a-i duce la faliment pe micii întreprinzători.

La Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Gabriel Avrămescu, unealta PNL, a decis să pună lacătul pe restaurante, teatre, cinematografe, săli de spectacol, cazinouri, săli de jocuri de noroc, etc.

Grupul de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase la nivelul județului Galați, adoptă prin hotărâre, următoarele măsuri:
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați, în comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, , se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor sau cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.
  • Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați, din comunele Cuca, Șendreni și Vânători, în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.
  • Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, sunt interzise în perioada 06.10.2020 – 12.10.2020, inclusiv.
  • La nivelul județului Galați, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.
  • Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

Măsurile sunt valabile în municipiul Galați și comunele Șendreni, Vânători și Cuca, până pe 12 octombrie 2020, cu posibilitatea de prelungire, dacă rata de infectare cu SARS Cov 2 nu scade sub 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori. În cazul în care rata de infectare ajunge la 3, localitățile respective intră în carantină. În județul Galați, este cazul comunei Cuca, care are o incidență de peste 4 cazuri de Covid-19 la 1.000 locuitori. O decizie în privința impunerii carantinei la Cuca este așteptată astăzi.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =