Guvernul îşi bate joc: judeţul Galaţi nu a primit niciun leu despăgubire pentru inundaţii

0
1225

Județul Galați nu a primit despăgubiri de la Guvern pentru calamitățile din 2021. Inundațiile de anul acesta, din perioada mai – august, au afectat 30 de localități din județ, iar valoarea despăgubirilor este de aproximativ 10 milioane de lei.

“Cred că suntem singurul județ afectat în 2021 de calamități care nu a primit nici măcar un leu de la Guvern. Asta desi Guvernul a dat inițial 182 de milioane de lei pentru 17 județe afectate de calamități, iar recent a aprobat noi fonduri pentru 22 de județe, în valoare de peste 374 de milioane de lei. Surpriză – județul Galați nu se află pe listă, asta deși 30 de localități din județ, cu peste 420 de mii de oameni, așteaptă de câteva luni banii promiși de către guvernanți, astfel încât să fie despăgubiți cei cu casele afectate sau să fie reparate drumurile comunale.

Alături de primarii localităților afectate de calamitățile din 2021, tragem un mare semnal de alarmă asupra acestei situații. Împreună, cerem ca Guvernul să respecte și locuitorii din județul Galați și să acorde despăgubiri pentru toți cei afectați de calamități”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

“Sunt foarte supărat. Primăria pe care o conduc nu a primit niciun bănuț. Ne-am chinuit singuri să reparăm drumurile, am avut și anexe gospodărești inundate. A plouat peste 75 de litri/ mp într-o oră și jumătate. Am 42 de ani, dar eu nu am văzut așa ceva până acum. Singurul ajutor pe care l-am primit a fost din partea președintelui Consiliului Județean, Costel Fotea, și a celor de la Drumuri Naționale. Fac un apel Guvernului să ne bage și pe noi în seamă”, a declarat Ciocan Marius Gicu, primarul localității Bălăbănești.

“La Slobozia Conachi  avem 15 case care au fost afectate de inundații. De asemenea, avem si peste 16 km de drumuri afectate de inundații.  Apele Române au avut utilajele la Izvoarele și la Slobozia Conachi timp de trei zile și trei nopți, pentru a scoate apa din curțile oamenilor. La Slobozia Conachi nu a venit niciun reprezentant al Guvernului să întrebe care este situația” a declarat Emil Dragomir, primarul localității Slobozia Conachi.

“Eu mi-am cheltuit banii de cofinanțare pentru un proiect european ca să înlătur peste 700 de tone de aluviuni. Așa că, acum nu mai am bani ca să dau în folosință o grădiniță”, a declarat Fuică Alexandru Haisler, primarul localității Negrilești.

În perioada mai – august 2021, în județul Galați au căzut cantități mari de precipitații, ceea ce a produs pagube însemnate în 30 de localități din județ. Au fost afectate drumuri comunale, case, anexe gospodărești, terenuri arabile, diverse clădiri, poduri și podețe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.