Guvernul ”Dezastru” PNL-USRPLUS-UDMR reintroduce taxa auto

0
1461

Un nou bir pentru contribuabili va fi introdus de Guvernul Dezastrului Național condus de PNL cu complicitatea USR-PLUS și UDMR. Potrivit unor negocieri de ultim moment pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, aflat pe masa oficialilor de la Bruxelles, în curând va fi reintrodusă taxa auto, taxă ce a fost anulată de PSD în 2017, pentru a-i degreva pe români de povara fiscală.

Acum, Guvernul condus de PNL vrea să introducă încă un bir pentru populația și așa sufocată de taxe și impozite, de criza economică și sanitară din ultimul an, dar și de consecințele măsurilor dezastruoase adoptate, printre care înghețarea salariilor, pensiilor și alocațiilor pentru copii.

„Măsura de reducere a numărului de maşini mai vechi de 15 ani a fost introdusă în PNRR, în ultimele zile, în ultima perioadă de negocieri cu Comisia. A fost o recomandare a comisiei. Se va discuta cu Ministerul de Interne, unde se fac înmatriculările, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Mediului şi în scurt timp vom veni cu o propunere”, a precizat Ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru presa centrală.

Noul sistem de taxare auto pe care guvernanții României și l-au asumat în fața oficialilor europeni prevede suprataxarea proprietarilor de autovehicule mai vechi de 15 ani. Măsura va afecta mai bine de jumătate dintre deținătorii de autovehicule din România. Potrivit celor mai recente statistici, în România sunt înscrise în circulație peste 7 milioane de autovehicule, 4 milioane dintre acestea având o vechime de peste 15 ani.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + sixteen =