Nemulţumiri în faţa Prefecturii Galaţi. Peste 100 de angajaţi ai ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, membri ai Sindicatului Siderurgistul AMG, afiliat la Cartel Alfa, au protestat, în această după amiază, în faţa Prefecturii Galaţi, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea distrugerii industriei producătoare de ţevi din România, cu consecinţa dispariţiei a sute sau chiar mii de locuri de muncă, din cauza lipsei de susţinere a industriei interne de către statul român. Sindicaliştii se referă la licitaţia pentru gazoductul BRUA, organizată de Transgaz, care ar putea fi afectată de importurile de ţevi la preţ de dumping din ţări din afara UE, precum Turcia, Rusia sau China. ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, societate ce face parte din grupul ArcelorMittal, a depus, până acum, de două ori oferte în cadrul procedurii de licitaţie organizate de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş pentru proiectul „Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Național de Transport în direcția Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA). Totuşi, societatea de la Galaţi a pierdut licitaţiile în faţa altor companii din Turcia şi Rusia, motiv pentru care ArcelorMittal Tubular Products Galaţi a depus contestaţie.
În timpul protestului, sindicaliştii au scandat “Vrem să muncim/nu să cerşim” şi “hoţii” şi afişat pancarde cu diverse mesaje, precum “Vrem proiectul BRUA”, „vrem să ne păstrăm locurile de muncă”, „vrem să muncim”, „oţel românesc pentru proiecte româneşti”, „ţeavă românească, pe pământ românesc”, „buni la export, nu şi în România”.
„Până acum au fost două licitațații au fost și noi le-am contestat pe amândouă, ultima vineri la Curtea de Apel Alba Iulia. Au rămas două firme turcești și una rusească, dar noi am fost eliminaţi pe criterii puerile… Protestăm pentru că pentru proiectul BRUA cu firma de la Galaţi putem executa această conductă fără problemă, sunt bani europeni pe teritoriu european, iar legea spune că cel puţin 50% din finanţarea europeană trebuie să fie din UE. România e în UE, dar Tturcia şi Rusia nu sunt în UE. Aşteptăm de la Guvern o explicaţie şi contractul să fie distribuit la noi, avem capacitatea. Toţi se laudă că s-au făcut 200 de metri de pod, dar nimeni nu se gândește că sunt 440 km de ţeavă ce pot fi livrați de la Galaţi. Materia primă o luăm de la Combinat, sunt firma noastră mamă. Să ne punem un semn de întrebare de ce nu se iau din România tabla şi ţeava respectivă că noi le producem aici?”, a spus Ioviță Lungu, liderul Sindicatului AMG Siderurgistul din cadrul ArcelorMittal Tubular Products. Pe data de 07.11.2017, sindicaliştii de la Galaţi vor repeta protestul, în faţa Guvernului României.