Guvernarea PNL a atins limita incompetenței. La Galați nu mai sunt locuri în spitalele Covid

0
537

Zeci de bolnavi de Covid-19 din Galați așteaptă cu zilele să fie internați în spital și să primească tratament antiviral. Asta pentru că în unitățile sanitare Covid din Galați nu mai sunt locuri de câteva zile, iar pacienții infectați trebuie transferați în alte spitale din țară, prin decizie a Ministerului Sănătății.

Însă Ministerul Sănătății a scăpat situația de sub control și zeci de oameni infectați cu SARS Cov-2 așteaptă să fie transferați într-un spital, timp în care starea de sănătate li se agravează. Până când Ministerul Sănătății condus de un ministru PNL va catadicsi să găsească soluții, bolnavii infectați cu SARS Cov-2 stau în containerele și corturile amplasate în zona tampon UPU-SMURD de la Spitalul Județean de Urgență, unde sunt ținuți în izolare, fără să primească medicamente pentru infecția cu coronavirus fiindcă Spitalul Județean de Urgență Galați nu este spital Covid și nu are pe stoc medicamentația specifică bolii.

”Avem un număr de 32 de pacienți conformați cu Covid 19, care așteaptă să fie transferați către spitale suport Covid. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate. O parte din aceștia pacienți așteaptă confirmarea de vineri (n.r. – 20 noiembrie) să fie transferați. În ultimele trei zile, 113 pacienți au fost conformați cu Covid, iar ambulanțele sosesc încontinuu. În secția ATI Covid sunt internați 16 pacienți în stare gravă. Facem mențiunea că, în cadrul unității noastre, nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, noi nefiind spital Covid”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Galați, medicul Ionuț Băneșanu.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 5 =