Grupul ArcelorMittal confirmă că vrea să vândă combinatul siderurgic de la Galaţi

0
4116
Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galati

Grupul ArcelorMittal a confirmat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că unitatea de la Galaţi se află pe lista celor la care compania ar putea renunţa pentru a prelua, în schimb, combinatul Ilva din Italia.

ArcelorMittal (“Compania”) anunţă că – în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziţia unităţii Ilva (Italia) – a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active:

* ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia

* ArcelorMittal Galați, România

* ArcelorMittal Skopje, Macedonia

* ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă

* ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg

* Liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia.

Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale şi aprobării Comisiei Europene, dar şi al concluziilor informărilor şi proceselor de consultare cu Comitetele de Întreprindere locale şi cel la nivel european. Orice vânzare va fi condiţionată de finalizarea achiziţiei Ilva de către ArcelorMittal. Se aşteaptă ca, în acest caz, o decizie finală a Comisiei Europene să fie luată până pe 23 mai 2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.