Grup de lucru la Galați pentru monitorizarea Planului de Tranziție Justă al UE

0
336
Consiliul Județean Galați a aprobat criteriile de constituire a unui grup de lucru consultativ pentru monitorizarea unor investiții cu fonduri europene de aproape 400 de milioane de euro prin Planul de Tranziție Justă. Aceste fonduri pot fi atrase atât de mediul privat, cât și de autoritățile publice locale sau alți parteneri sociali.
Comisia consultativă va fi formată din 19 membri, reprezentând autoritățile publice locale, societatea civilă, mediul de afaceri și mediul academic.
”Suntem singurul județ din cele 6 eligibile care, până acum, a făcut dezbatere publică pe acest subiect, iar acest ghid de constituire a grupului de lucru consultativ a fost realizat respectând directivele Uniunii Europene pe acest program și ale Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
Practic, criteriile de selecție vor avea în vedere reprezentarea echilibrată a domeniilor relevante din Planul Teritorial de Tranziție Justă și expertiza organizațiilor care vor face parte din această comisie de monitorizare.
Tot ce contează este ca toți banii alocați județului Galați să fie atrași și să fie investiți cu eficiență maximă”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Concret, firmele să se retehnologizeze, să aducă echipamente moderne, să fie create noi locuri de muncă și să se realizeze cât mai ușor trecerea la o economie “verde”, mult mai prietenoasă cu mediul și mai puțin poluantă.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând jos şi stând în picioare
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Toate reacţiile:

Vasile Caburgan, Cristi Florin şi alţi 752

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.