Grijă pentru mediu în Oraşul Teilor

0
702

Astăzi a demarat acţiunea de plantare a copacilor pe străzile Domnească, Traian şi Ciobanului, urmând ca de mâine, să se extindă lucrările şi pe străzile Oltului şi Nicolae Caranfil (fostă str. Petru Groza). Printre speciile de arbori plantaţi nu lipsesc teii, care vor prinde rădăcini chiar pe strada Domnească, cea care a adus Galaţiului renumele de Oraşul Teilor, istorie care astăzi se menţine datorită plantărilor din această toamnă.

“Am început o nouă campanie pentru plantări de arbori. Se plantează, într-o primă etapă, tei pe străzile Domnească și Ciobanului, frasini pe strada Traian, platani pe străzile Nicolae Caranfil și Oltului, iar acțiunile noastre continuă.  Avem în plan, toamna aceasta, să plantăm 2.000 de noi arbori în diferite zone ale orașului, inclusiv în parcuri și pe Faleză”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Reamintim, în această perioadă, în municipiul Galaţi urmează să fie plantaţi în jur de 2.000 de arbori. Potrivit instituţiei citate, se vor planta diverse specii de arbori, printre care 300 de ulmi de Turkestan, 500 de cenuşari, 200 de frasini americani, 100 de bucăţi de stejar brumăriu, 200 de arţari, dar şi 56 de bucăţi de bucăţi de tei argintiu, 88 de platani, 60 de mesteceni, 30 de pruni, 50 de frasini, 42 de ulmi şi 25 de Ginkgo Biloba. Din cei 2.000 de arbori, 1.300 provin de la Direcția Silvică, iar restul,  din achiziţii ale societăţii locale de Gospodărire Urbană. Societatea va înlocui 351 de arbori deja plantaţi anterior în oraş, dar care nu s-au prins, au fost afectaţi de diferiţi dăunători sau au fost vandalizaţi. La aceştia se vor adăuga alți 160 de arbori, ce vor fi plantaţi cu sprijinul și contribuția unor parteneri privaţi care au răspuns pozitiv demersului Primăriei. De asemenea, 100 de arbori vor fi plantaţi în zonele recent modernizate, precum zona centrală sau zona Colegiului Mihail Kogălniceanu. Pe strada Brăilei, pe sectoarele unde s-a acționat până în prezent cu lucrări ample de reparații, se vor planta alți 28 de arbori.

Potrivit SC Gospodărire Urbană, în Galaţi, în anii 2017, 2018 şi în primăvara acestui an s-au plantat peste 1.400 de arbori, care se vor adăuga, acum celor 2.000 care vor prinde rădăcini, în această perioadă.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + nine =