Grădinița nr. 9 intră în modernizare. Primăria a semnat contractul de lucrări

0
2066

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 9, situată în cartierul Țiglina 2, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

Valoare contractului este de 1.563.270,00 lei fără TVA, ofertantul câștigător în urma licitației publice fiind Asocierea Silgamat SRL – Galbusiness SRL – Arhideskvision SRL. Durata contractului este de 6 luni (2 luni proiectare și 4 luni execuție).

Principalele lucrări de intervenție vor fi izolarea termică a fațadei, înlocuirea tâmplăriei exterioare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalației de iluminat, refacerea tencuielilor degradate, refacerea finisajelor, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități, reparații la trotuare etc.

Lucrările vor conduce la creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și scăderea costurilor de energie termică. Grădinița  a fost construită între anii 1969-1970, iar intervenții se vor realiza la corpurile A și B”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

Proiectul „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu program prelungit nr. 9 – Corp A+B Galați” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 13 =