Ghișeul în plus la Pașapoarte și program normal cu publicul, joi și vineri   

0
1505

Pentru reducerea timpului de așteptare a celor care vin să depună actele pentru eliberarea unui nou pașaport, în curtea sediului Poliției Municipale, din strada Domnească nr. 102, într-un spațiu modular, a fost amenajat un ghișeu în plus. Ghișeul aparține Serviciului Pașapoarte și, conform deciziei Instituției Prefectului, va funcționa pe tot parcursul lunii august, special pentru această perioadă de vârf, în care foarte mulți gălățeni care trăiesc sau lucrează în străinătate vin acasă pentru a-și reînnoi documentele de călătorie. Astfel, Serviciul Pașapoarte Galați are mai multe locuri în care cetățenii își pot verifica actele și își pot face programările, măsură care a redus considerabil numărul celor care stăteau, anii trecuți, la cozi, cu noaptea-n cap, pentru a reuși să depună în aceeași zi cereri pentru noi documente de călătorie. Această măsură este  dublată și de cea legislativă, luată la nivel național, prin care s-a prelungit de la 5 la 10 ani valabilitatea pașapoartelor simple electronice. În plus, pentru Serviciul Pașapoarte Galați se pot face programări online, fără a mai fi nevoie să stai la cozi, solicitanții urmând apoi să se prezinte în ziua și ora exacte stabilite prin modalitatea informatică de programare. „Dacă ai programare online și ai taxa plătită, nu durează mai mult de câteva zeci de minute. Noi, toți lucrătorii, suntem la datorie, inclusiv eu lucrez la ghișeul de verificare a actelor, încercăm să lucrăm rapid astfel încât oamenii să nu stea mult la coadă”, a spus șeful Serviciului Pașapoarte Galați, Aurelian Păduraru. „Este mai bine decât în alți ani, am venit dimineață doar pentru că știam că sunt cozi de la 2 noaptea, dar nu a fost cazul… Dacă ai programare online știi la ce oră să vii și totul merge bine”, au spus cei care veniseră să își reînnoiască actele de călătorie.

Tot pentru a nu crea neplăceri celor veniți din străinătate și care vor să își reînnoiască actele de călătorie, deși potrivit deciziei Guvernului, s-a luat decizia ca zilele de 16 și 17 august 2018 să fie zile libere, Instituția Prefectului – județul Galați a decis să mențină programul cu publicul la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, deschise publicului fiind, în această perioadă și Biroul Apostilă și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Precizând că “taxele corespunzătoare fiecărui tip de serviciu trebuie achitate în timp util, în zilele lucrătoare premergătoare”, Prefectura Galați informează că “cele trei servicii vor onora toate programările din aceste zile și vor derula operațiunile specifice, în cadrul programului normal de lucru, diferențiat pe categorii de activități (primiri, eliberări documente etc.), program care se găsește pe site-ul Instituției Prefectului, astfel: Apostilă  http://gl.prefectura.mai.gov.ro/apostila/biroul-apostila-program/, Pașapoarte http://gl.prefectura.mai.gov.ro/serviciul-pasapoarte-program/, Permise http://gl.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/serviciul-regim-permise-si-inmatriculari-program/”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.