Gardurile separatoare de la Kaufland vor fi înlăturate în urma intervenţiilor ITM şi ISU

0
988

Gardurile separatoare din interiorul Kaufland vor fi înlăturate în urma unor controale efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi.

 Inspectorii ITM şi reprezentanţii ISU au controlat şi au cerut comerciantului să renunţe de urgenţă la ele. În caz contrar, vor aplica amenzi.
Este vorba de lanţul de hipermarketuri Kaufland, care a instalat garduri de aproximativ doi metri, pe care este aplicată o folie de protecţie, pentru a separa fluxul de persoane vaccinate de cele nevaccinate.
Decizia comerciantului de a monta garduri pentru nevaccinaţi vine în urma unui control al Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, pe linia prevenirii şi combaterii SARS-Cov2.
Inspectorii au cerut atunci ca verificarea existenţei certificatului verde să se realizeze la intrarea în centrul comercial şi nu la spaţiul de lucru al fiecărui operator economic. În loc să se conformeze, reprezentanţii supermarketului au montat garduri pentru nevaccinaţi. Măsura contravine legii, susţine cei de la ITM.
„Decizia hypermarketului de a monta garduri despărţitoare, ulterior controlului efectuat de ITM Galaţi, pentru delimitarea accesului persoanelor care acced în hypermarket de restul magazinelor, contravine prevederilor legale din Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă. Aceasta face trimitere la statutul de centru comercial, or conform acesteia, trierea trebuie să se facă la intrarea în centru. ITM Galaţi se va autosesiza şi va dispune unităţii măsuri de intrare în legalitate. În cazul în care măsurile nu vor fi respectate, se vor aplica sancţiuni contravenţionale”, a transmis Laurenţiu Asaftei, inspector ITM Galaţi.
După ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au autosesizat şi au făcut controale în mai multe supermarketuri.
„Am constatat că au montat fără avizul ISU separatoare de flux pentru cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, pentru a facilita accesul în magazinul alimentar, fără certificatul verde. S-a dispus desfiinţarea acestor separatoare”, a declarat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.