Galaţiul vandalilor. Noile refugii şi coşuri de gunoi, distruse

0
2901

După ce, săptămâna trecută, autorităţile au făcut publice fotografii cu două dintre noile troleibuze vandalizate, a căror tapiţerie a fost tăiată de către gălăţeni certaţi cu bunul simţ şi civilizaţia, primarul Ionuţ Pucheanu a publicat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, imagini cu obiecte de mobilier urban distruse de către gălăţenii cu apucături de vandali. Un refugiu nou, al cărui geam a fost făcut zob, un coş de gunoi nou, inscripţionat cu logo-ul oraşului, pus la pământ şi o bancă distrusă sunt noi semne ale „oraşului vandalilor”, în care, se pare, niciun lucru bun făcut de autorităţi nu rămâne „nepedepsit”.

„Dragi gălăţeni,
Vorbim în permanenţă de oraşe moderne, de secol XXI, dar noi când ne vom comporta precum cetăţenii unui oraş de genul celui pe care ni-l dorim?! Cum să progresăm dacă noi suntem nevoiţi să revenim în permanenţă acolo unde abia am lucrat?!
Făceam un apel, săptămâna trecută, la simţul civic şi chiar la ajutorul dumneavoastră, al cetăţenilor, ca de fiecare dată când sesizaţi persoane care vandalizează bunul public să anunţaţi cât mai repede organele de poliţie. În imaginile de mai jos aveţi alte exemple de acest gen.
Dacă zilele trecute arătam scaunele distruse din noile troleibuze, iată că astăzi avem vandalizate noile coşuri de gunoi instalate pe domeniul public, băncile din zonele de promenadă şi, mai grav, adăposturile pentru călători recent montate. E păcat ca eforturile noastre de a aduce oraşul pe linia civilizaţiei să fie efectiv îngropate de lipsa bunului simţ de care dau dovadă unii cetăţeni! Mă întreb de ce se mai plâng de faptul că nu se face nimic, dacă atunci când se face ceva distrug în câteva zile?!”, acesta este mesajul adresat gălăţenilor de către primarul Ionuţ Pucheanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.