Galațiul va avea tramvaie noi! Primăria cumpără de la Astra Vagoane Călători mai multe garnituri moderne

0
2940

Primăria Galați mai face un pas pentru modernizarea transportului public în comun! Municipalitatea va achiziționa mai multe tramvaie noi de la Astra Vagoane Călători, oferta firmei din Arad fiind declarată câștigătoare a licitației organizată de autorități. ”Prețul total al ofertei este de 100.530.000 lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucată (preț unitar) x 18 bucăți (cantitatea maximă aferentă acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

”Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galați achiziționează tramvaie noi, dotate la standarde europene. După cumpărarea celor 17 troleibuze noi și achiziția sistemului de ticketing, acesta este cel de-al treilea contract pe care îl încheiem pentru modernizarea transportului public în comun și creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor. În plus, urmează să scoatem la licitație și achiziția celor 50 de autobuze noi electrice hibrid. Așadar, vorbim despre măsuri concrete și proiecte majore pe care le derulăm, întrucât o prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al S.C. Transurb S.A., prin achiziția de mijloace de transport moderne, și realizarea unui management de trafic profesionist și eficient, astfel încât gălățenii să beneficieze de un transport civilizat și modern, cu efecte pozitive pe termen lung asupra calității mediului”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere. De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.