Galațiul va avea, în sfârșit, o autospecială de salvare la înălțime. Ce spune primarul Ionuț Pucheanu

0
1148

După ani de așteptări, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați va avea în dotare, în viitorul apropiat, o autospecială modernă pentru intervenții la înălțime. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu a anunțat că licitația pentru achiziționarea unui astfel de echipament, de care ISU are mare nevoie, s-a încheiat.

„Am finalizat licitația pentru achiziționarea unei autospeciale complet utilate pentru intervenții și salvarea de la înălțime pe care o vom da Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Utilajul vechi folosit pentru intervenții de genul acesta era din 1982 și nu avea dotările necesare, punând în pericol atât viața salvatorilor, cât și a celor care urmau a fi salvați. Probabil că e de la sine înțeles cât de important este un asemenea utilaj în procesul de intervenție în situații speciale, când viața celui aflat în nevoie depinde de dotările existente. Această achiziție face parte din firescul lucrurilor, utilajul necesitând înlocuirea cu mult timp în urmă”, a spus edilul-șef.

Municipalitatea va plăti aproape 2,4 milioane de lei (fără TVA) pentru autospeciala care va salva persoane aflate la înălţime şi va asigura pătrunderea rapidă a forţelor de intervenţie în părţile superioare ale clădirilor înalte şi foarte înalte din municipiul Galaţi, când căile de acces devin impracticabile ca urmare a incendiilor de mari proporţii sau dezastrelor”. Pe lângă intervenţie şi salvare de la înălţime „pe timpul stingerii incendiilor, în cazul producerii unor accidente tehnologice, dezastre sau calamităţi naturale”, autospeciala va fi folosită „şi în cazul altor operaţiuni ce presupun lucrul la înălţime”, conform caietului de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.