Galațiul, sub COD PORTOCALIU de ploi torențiale, grindină și vijelii

0
1138

La Galați sunt așteptate noi reprize de ploi abundente însoțite de grindină și intensificări puternice ale vântului. Începând de astăzi, de la ora 15.00, și până mâine, la ora 02.00, județul Galați se află sub cod portocaliu de cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Meteorologii avertizează că, ”în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp”.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.