Galațiul, pentru prima dată în topul municipiilor privind accesarea fondurilor europene, cu proiecte de 300 de milioane de euro

0
2037

Administrația condusă de Ionuț Pucheanu a reușit performanța de a duce municipiul Galați în topul național al orașelor cu cele mai multe proiecte finanțate din fonduri europene!

Primăria municipiului Galați are zeci de proiecte cu fonduri europene, în diferite stadii (în evaluare, în implementare, finalizate), a căror valoare se ridică la 300 de milioane de euro. Este pentru prima dată când administrația publică locală gălățeană se face remarcată astfel la nivel național, în condițiile în care unele dintre proiecte vizează investiții majore, fără precedent, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, pentru modernizarea transportului public în comun, a sistemului sanitar, a unităților de învățământ și nu numai.

”Obiectivul este să nu ratăm nicio axă de finanțare”, a declarat, în repetate rânduri, primarul Ionuț Pucheanu, dovadă că, în prezent, municipalitatea a elaborat și depus proiecte pentru accesarea de finanțare europeană pe toate axele pe care le are la dispoziție.

Două dintre investițiile majore pe care Primăria Galați le va derula în municipiul Galați se referă la infrastructura rutieră, prin modernizarea, cu fonduri europene, a două axe rutiere extrem de importante și a liniilor de tramvai aferente – Siderurgiștilor – 1 Decembrie 1918 și Traian Vuia – Bld. Milcov – Henri Coandă – Bld. George Coșbuc. Pentru modernizarea acestora, autoritățile vor investi aproximativ 45 de milioane de euro, bani europeni. Mai mult, pentru prima dată în istoria orașului, Primăria Galați, Consiliul Local și Consiliul Județean și-au dat mâna pentru o investiție de amploare în infrastructura rutieră – modernizarea și extinderea la 4 benzi a drumului de centură, proiect a cărui valoare se ridică la 28,5 milioane de euro.

Tot cu fonduri europene se modernizează și parcul auto destinat transportului public în comun. Deja au fost achiziționate 17 troleibuze noi, în valoare de aproape 7 milioane de euro, iar acum este în implementare unul dintre cele mai moderne și eficiente sisteme de e-ticketing din țară, în valoare aproximativ 5,5 milioane de euro. În domeniul transportului public în comun, Primăria Galați mai are un proiect pentru achiziția unor tramvaie noi, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, tot cu fonduri europene.

 

Spitalul pentru Copii, unicul din regiune care va oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică

Aproximativ 38.000 de mici pacienți vor primi servicii medicale de top grație investițiilor ce urmează a fi făcute de administrația locală. Primăria Galați are proiecte importante cu fonduri europene în domeniul sănătății, două dintre acestea, de circa 5,5 milioane de euro, având ca obiectiv modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați, singurul spital cu specific pediatric din regiune. Astfel, un proiect vizează reabilitare, modernizarea, extindere și dotarea compartimentului de primiri urgențe, iar cel de-al doilea proiect presupune modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului. Spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare și tratament în oncologia pediatrică, în condițiile în care adresabilitatea, privind această afecțiune, este în medie de 300 de copii pe an.

În domeniul sănătății, municipalitatea a depus proiecte și pentru modernizarea Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Buna Vestire” în valoare de aproximativ 3,4 milioane de euro, după ce Primăria a reușit să cumpere terenul și imobilul unității medicale. În plus, pentru Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna”, Primăria a depus un proiect de aproximativ 3 milioane de euro care vizează reabilitarea, extinderea și dotarea ambulatoriului.

Primăria are numeroase proiecte și pentru modernizarea, reabilitarea și anveloparea a 14 unități de învățământ din oraș. Unele dintre acestea au fost deja semnate și urmează să înceapă lucrările, alte lucrări s-au finalizat deja, iar o parte dintre proiectele depuse sunt în diverse stadii de evaluare. De asemenea, Primăria a depus un proiect important pentru construirea unei noi grădinițe, care va avea 8 săli de grupă, a cărui valoare este de peste 1,5 milioane de euro.

Preocuparea administrației locale pentru condițiile în care învață elevii orașului nu se opresc numai la fonduri europene, edilul reușind să atragă fonduri guvernamentale pentru ridicarea primei școli din  Galați în ultimii 20 de ani.

Primăria Galați se numără printre administrațiile cu cele mai multe proiecte depuse pentru creșterea performanței energetice a 21 de blocuri, lucrările la două dintre acestea fiind deja finalizate. Valoarea totală a acestor proiecte este de circa 5 milioane de euro.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =