Galațiul digitalizat. Certificatul de urbanism se obține acum mai simplu și mai rapid!

0
2040

Primăria Galați a dezvoltat o platformă online care le permite cetățenilor, persoane fizice și juridice, să obțină mult mai simplu și rapid certificatul de urbanism, fără a mai fi nevoiți să piardă timpul la ghișeele instituției ori la cozi, doar pentru a depune documentele necesare. Noua platformă le permite totodată cetățenilor să consulte online prevederile documentațiilor de urbanism aprobate, inclusiv cu localizarea amplasamentului dorit și pot depune online cereri pentru emiterea certificatelor de urbanism.

”În mod practic, cu doar câteva click-uri, accesând linkul  https://cu.primariagalati.ro/Urbanism/ acest sistem online vine în sprijinul oricărei persoane care are nevoie de un certificat de urbanism, dar mai ales în sprijinul potențialilor investitori sau al cetățenilor aflați în alte orașe ale țării ori în străinătate, care nu vor mai fi nevoiți să vină la Primărie pentru depunerea cererilor și documentelor necesare. Totuși, potrivit reglementărilor legale în vigoare, ridicarea certificatului de la Primărie trebuie făcută de către solicitant sau de către persoana împuternicită prin procură notarială”, informează Biroul de Presă al Primăriei.

Autoritățile precizează că, și până în prezent, Primăria municipiului Galați se număra printre cele mai performante în privința timpilor de emitere a certificatelor de urbanism. De altfel, dacă sunt îndeplinite condițiile legale, emiterea certificatului de urbanism se poate realiza acum chiar și în 10 zile, însă cu achitarea unei taxe de urgență în cuantum de 112 lei.

În anul 2017 au fost eliberate aproximativ 2.000 certificate de urbanism, din care circa 15% au fost prelungite. În anul 2018 se estimează că vor fi eliberate cu 12-15% mai multe certificate de urbanism.

În foto, primarul municipiului Galați – Ionuț Pucheanu, alături de arhitectul șef al orașului – Dragoș Horia Buhociu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.