Galațiul, capitala mondială a navomodelismului. Sunteți așteptați la o expoziție-concurs de excepție

0
963

Galațiul găzduiește, în premieră, Campionatul Mondial de Navomodele Machete clasa ”C”, la care participă sportivi din 13 state, cu peste 200 de modele, pe care le puteți admira, zilnic, în holul Universității ”Dunărea de Jos”, între orele 9,00 și 18,00. Lucrările vor fi jurizate de o comisie formată din nouă arbitri internaționali, iar modelele câștigătoare vor fi premiate cu medalii. Intrarea este liberă.

Rezultatele deosebite obținute de sportivii români la competițiile internaționale au dus la alegerea Galațiului ca loc de desfășurare a acestui campionat. Expoziția este organizată de Federația Română de Modelism, sub egida Forului Internațional NAVIGA și cu sprijinul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Primăria municipiului Galați sprijină organizarea şi desfăşurarea Campionatului Mondial de Navomodele clasa “C”.  Consiliul Local, la propunerea primarului Ionuț Pucheanu, a decis alocarea sumei de 21.000 de lei, de la bugetul local, pentru susținerea acestui eveniment. Suma de 21.000 de lei este asigurată pentru transportul oficialilor NAVIGA și arbitrilor internaționali, cazarea și masa oficialilor și arbitrilor străini, dar și pentru materiale promoționale, apă, băuturi răcoritoare etc.

La festivitatea de deschidere, care a avut loc duminică, a participat și edilul șef, care le-a urat succes participanților.

” Galațiul găzduiește, în premieră, un ”Mondial” de navomodele. Am fost onorat să particip la festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de Navomodele Machete clasa „C”, o competiție de elită, cu participare din 13 țări, la care sunt expuse peste 200 de modele.
Sportivii noștri au avut rezultate excepționale la campionatele de navomodelism. Este încă unul dintre domeniile în care excelăm, motiv pentru care orașul nostru a fost ales să găzduiască o competiție de talie mondială. Machetele navale sunt expuse în holul Universităţii „Dunărea de Jos” și pot fi admirate în perioada 3-8 septembrie, între orele 9,00 și 18,00. Le urez succes tuturor participanților!”, a scris primarul Galațiului pe pagina sa de Facebook.

Festivitatea de închidere se va desfășura sâmbătă, 8 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.