Galațiul a fost premiat la Gala Asociației Municipiilor din România. Trofeu pentru ”Excelență în Sănătate și Asistență Socială”

0
928

Municipiul Galați a obținut, luni seară, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, premiul pentru ”Excelență în Sănătate și Asistență Socială”. Evenimentul, organizat de AMR sub patronajul Președintelui României, a avut loc la Ateneul Român și a reunit numeroși reprezentanți ai administrației locale, municipiul Galați fiind reprezentat de către primarul Ionuț Pucheanu, căruia i-a fost înmânat trofeul de excelență.

”Mă onorează și mă bucură deopotrivă premiul obținut de municipiul Galați. Este o dovadă a recunoașterii eforturilor pe care le depunem pentru cetățeni, sănătatea fiind o prioritate pentru mine. Vreau să transformăm Galațiul într-un oraș modern, iar în acest sens avem numeroase proiecte în derulare care vor duce la creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor. Le mulțumesc tuturor celor care contribuie activ la toate demersurile municipalității și depun eforturi pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, în mod special domnului profesor dr. Aurel Nechita și Facultății de Medicină și Farmacie”, a declarat edilul Galațiului.

Orașul nostru a obținut premiul la secțiunea ”Excelență în Sănătate și Asistență Socială”, una dintre cele 10 categorii pentru care s-au acordat premii în acest an, grație numeroaselor proiecte derulate de către Primărie în cele două domenii pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, pentru modernizarea unităților medicale și centrelor sociale și dotarea acestora la standarde europene.

Printre proiectele apreciate se numără înființarea, în toamna anului trecut, a primului centru de permanență din municipiul Galați (în Micro 39), cu fonduri de la bugetul local, care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane . În momentul de față, se lucrează la cel de-al doilea centru de permanență (în Mazepa), ce va fi inaugurat în curând, iar în plan există un altul în Valea Orașului. Un alt demers pentru care Primăria municipiului Galați a obținut recunoașterea juriului este achiziția terenului și a imobilului în care își desfășoară activitatea Spitalul de Obstetrică – Ginecologie, devenind astfel proprietar, statut ce-i conferă posibilitatea să acceseze fonduri europene și să-l transforme într-un spital care să se ridice la standarde de calitate și confort pentru comunitate. De altfel, în toamna acestui an, Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru primul proiect de modernizare a spitalului, investiție de peste 16 milioane de lei ce va fi finanțată din fonduri europene. De asemenea, municipiul Galați a fost premiat și pentru proiectele dedicate Spitalului pentru Copii ”Sf. Ioan”, care, pe lângă investițiile în aparatură modernă și dotări, va beneficia de finanțări cu fonduri europene, urmând să dispună de o Unitate Primire Urgențe și un Ambulatoriu moderne. Printre proiectele apreciate se numără și reabilitarea termică și creșterea performanței energetice a clădirilor Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Galați, precum și creşterea performanţei energetice a Căminului pentru Persoane Vârstnice ”Sf. Spiridon”.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a fost înfiinţată în anul 1990. Asociația este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

AMR reprezintă interesele membrilor pe plan intern şi internațional, stimulează şi sprijină iniţiativele şi acţiunile municipiilor, oferă consultanță și susţine eforturile acestora în demersul general de aliniere la standardele europene.

Asociația  include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, în total 109 membri, aproximativ 10,5 milioane de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.