Galaţi, “Smart City” – încărcătoare solare pentru mobile şi alte gadget-uri

0
561
Primăria municipiului Galați face încă un pas în direcția ”Smart City” și dorește să pună la dispoziția cetățenilor, în cinci zone ale orașului, încărcătoare solare pentru telefoanele mobile și pentru alte gadget-uri, transmite Biroul de presă al instituţiei. Potrivit sursei citate, “Este încă un element pentru ca Galați să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obținerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obținerea rapidă a autorizației de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicația mobilă Galati City App, proiectul cu finanțare europeană pentru instalarea de rețele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.
Astfel, acum se dorește amplasarea a cinci stâlpi solari, pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orășelul Copiilor, Zona Spicu și Zona Potcoava de Aur.
Stâlpii solari vor fi independenți de rețeaua electrică. Astfel, aceștia vor fi prevăzuți cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire și oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger. Aceștia pot fi echipați opțional cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior și ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; stație meteo profesională; panouri LED video.
În acest scop a fost lansat anunțul privind organizarea achiziției publice în vederea atribuirii contractului pentru obiectivul ”Servicii de furnizare și montare încărcătoare solare pentru telefoanele mobile”, cu o valoare estimată de 50.000 de lei (fără TVA). Ofertele sunt așteptate până la data de 12 septembrie, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut care se va aplica pentru ofertele care îndeplinesc cerințele din caietul de sarcini.
Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanță se vor desfășura pentru perioada cât sistemele sunt în garanție și sunt gratuite”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 3 =