Galaţi, capitala dunăreană a României – cum ne rezervăm locul pentru minicroazierele pe Dunăre?

0
1545

După cum se ştie, începând de joi şi până duminică inclusiv Galaţiul este în sărbătoare, dedicată Zilei Dunării, marcată anual, peste tot în Europa, pe 29 iunie. Totuşi, cum vremea pare să îşi facă de cap în această perioadă, organizatorii au decis să îşi ia măsuri de precauţie.

Aşadar, deschiderea manifestărilor, programată pentru joi, 28 iunie, de la ora 20.00, nu va mai avea loc în aer liber, în faţa sediului central al Universităţii Dunărea de Jos, aşa cum se stabilise iniţial, ci la Teatrul Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” din Galați, informează Biroul de Presă al primăriei municipiului Galaţi. Sursa citată mai adaugă că “pentru cei care doresc să facă o croazieră gratuită pe Dunăre, organizatorul evenimentului pune la dispoziție site-ul http://galationline.ro/,  pentru înscrieri și informații suplimentare. Aici vor putea fi găsite date referitoare la regulamentul pentru îmbarcare dar și procedura pentru rezervarea locurilor. Astfel, accesând pagina special dedicată veţi putea afla că la adresa de web

croaziere.galationline.ro, începând de miercuri, 27 iunie, de la ora 15.00, se pot face rezervări pentru croazierele pe Dunăre, programate a se desfăşura sâmbătă, 30 iunie, în intervalul orar 10.00-21.00, cu una din cele două nave puse la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi – nava Moldova şi nava Borcea. Fiecare minicroazieră va dura circa două ore, iar pentru îmbarcare, doritorii trebuie să se prezinte cu minim 30 de minute îniante de plecare (nava Moldova –10.00-12.00, 12.45-14.45, 15.30-17.30, 18.15-20.15 ; nava Borcea -10.30-12.45, 13.15-15.30, 16.00-18.15, 18.45-20.45), la pontonul nr. 1188 al Navrom, din zona Palatului Navigaţiei.

După rezervarea online, doritorii trebuie să ştie că trebuie să prezinte, la îmbarcare, fie o copie printată după confirmarea rezervării făcute online (un cod de bare), fie să prezinte telefonul mobil cu mesajul online primit. Fiecare călător va avea propriul cod de bare, iar acesta nu poate fi utilizat decât pentru călătoria aleasă – adică doar cu nava şi la ora selectate iniţial, acestea neputând fi schimbate ulterior.

Cei care vor dori să se plimbe pe Dunăre trebuie să mai ştie că nu au voie să aducă cu ei bagaje voluminoase şi nici obiecte contondente, iar persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor avea prioritate. Totodată, copiii de sub 14 ani nu vor avea acces pe nave fără părinţi, cadre didactice sau alţi însoţitori autorizaţi. În plus, organizatorii anunţă că nu vor permite accesul pe nave persoanelor care au consumat băuturi alcoolice sau celor agresivi fizic ori verbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.