Galați – 133 de cazuri COVID 19

0
741
Potrivit datelor DSP Galați, astăzi, la nivelul județului Galați, sunt 715 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar în ultimele 24 de ore,  181 persone au finalizat cele două săptămâni de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 716 de persoane în 22 unități de cazare.
În total, până acum, la Galați s-au înregistrat 133 de cazuri de  COVID 19. La căminul privat de îngrijirea bătrânilor, unde în weekend au decedat doi pacienți cu COVID 19, unul de 74 și celălalt, de 82 de ani, au fost testați toți cei 130 de pacienți. 25 din aceștia sunt pozitivi, la care se adaugă alți 9, care reprezintă personalul unității și cadre medicale care au lucrat în cămin.
Cât privește respectarea restricțiilor impuse de ordonanțele militare, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. Potrivit Prefecturii, “în ultimele 24 de ore, au fost verificate 699 de persoane, privind modul în care respectă măsura izolării. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura autoizolării, sancționată cu 3000 de lei amendă și mutată într-un centru de carantină instituționalizată.  Totodată, au fost efectuate 16 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind  restricționarea circulației, în valoare de 359 000 de lei”.
“Rugăm cetățenii județului Galați să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele invocate în actele normative amintite.
#stamîncasă”, mai transmite sursa citată.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + seven =