Gălăţenii vor putea să sterilizeze gratuit maidanezii pe care îi cresc lângă bloc. Ecosal se va ocupa de câinii fără stăpân

0
1896

De luna viitoare, gălăţenii care se declară „iubitori de animale” şi se opun strângerii câinilor fără stăpân de pe străzi, preferând să îi hrănească pe domeniul public, în apropierea blocurilor sau caselor, vor putea să sterilizeze gratuit maidanezii, la baza de ecarisaj a Serviciului Public Ecosal. Câinii vor fi de asemenea deparazitaţi, vaccinaţi şi microcipaţi, graţie unei hotărâri adoptate, ieri, de Consiliul Local.

„Anul trecut, măsura s-a adresat strict câinilor cu stăpân, şi am avut o «avalanşă» de solicitări. Doar 27 de cetăţeni au înţeles că au şi obligativitatea, conform legii, să îşi sterilizeze câinii pe care îi deţin. Medicul care a câştigat licitaţia şi-a făcut o pomană cu noi, nici banii n-a mai vrut să-i ia pentru cei 27 de câini”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Beneficiari ai acestei hotărâri de Consiliu Local sunt, de data asta, absolut toţi câinii de pe raza municipiului Galaţi. Dacă vei dori să-i faci un bine lui Bobiţă, Lăbuş sau cum l-o chema pe căţelul scării de bloc sau de pe lângă, îl poţi lua frumos în braţe – ca un iubitor de câini ce te declari – vii cu el la centrul unde se poate face o astfel de intervenţie, şi eşti scutit de la plata oricăror taxe. Şi la momentul la care câinele poate fi luat, ţi-l şi asumi! Şi dacă, ferească Dumnezeu, ulterior se întâmplă o neplăcere, să se şi poată răspunde. În permanenţă, vedem această dragoste neţărmurită faţă de aceste animale care chiar n-au absolut nicio vină, dar când vine vorba de responsabilităţi toată lumea se întoarce cu spatele”, a declarat primarul.

Conducerea Ecosal ne-a declarat că programul va deveni operaţional în luna februarie, în aproximativ o săptămână. „Aşteptăm să primim hotărârea de Consiliu Local pentru a putea face o procedură legală de lucru şi să o punem în aplicare”, ne-a declarat Mirela Furtună, directorul Ecosal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.