Gălățenii vor circula cu autobuze noi, din toamna acestui an!

0
1128

După mulți ani în care fostele administrații au achiziționat doar autobuze SH pentru gălățeni, oamenii circulând cu mijloace de transport public în comun doar de mâna a doua, uzate și degradate, actuala conducere a Primăriei cumpără autobuze noi, moderne, dotate la standarde europene!

Întrucât strategia primarului Ionuț Pucheanu, care a respins ferm, în nenumărate rânduri, achiziționarea de mijloace de transport uzate, este de a înnoi atât flota de autobuze, tramvaie și troleibuze, cât și de a moderniza infrastructura de transport!

Astăzi, la sediul Primăriei, a fost semnat contractul pentru achiziționarea de către Transurb a 40 de autobuze noi, cu sprijinul Primăriei.

”Modernizăm transportul public în comun și în aces scop am majorat capitalul social al societății Transurb care poate cumpăra astfel cele 40 de autobuze noi. Am respins întotdeauna achiziția de mijloace de transport second-hand pentru că gălățenii trebuie să călătorească în condiții de confort maxim, beneficiind de un transport modern și civilizat”, Ionuț Pucheanu.

Cele 40 de autobuze noi de mare capacitate, în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, vor completa flota societății locale de transport public în comun, SC Transurb SA, după ce s-a finalizat licitația lansată în acest scop, iar Primăria a majorat capitalul social al societății pentru cumpărarea acestora. Oferta declarată câștigătoare pentru cele 40 de autobuze a fost cea depusă de operatorul  BMC Truck & Bus SA. Cele 40 de autobuze Euro 6 vor avea, fiecare, lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune și în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc scaun rulant și un loc conducător auto). De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, ce urmează a fi implementat în Galați.

Autobuzele vor fi livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației.

În plus, primarul municipiului Galați a mai anunțat că, în câteva zile, municipalitatea va lansa și licitația pentru achiziția a 20 de noi autobuze hibrid, în valoare de aproximativ 30.000.000 de lei.

Primăria a achiziționat 17 troleibuze noi, de peste 31,5 milioane de lei, care circulă deja pe străzile orașului, și a reușit să obțină fonduri europene pentru decontarea acestor cheltuieli.

În plus, pe 12 iulie, municipalitatea a semnat contractul pentru cumpărarea a 20 de minibuze care vor ajunge la Galați până la începutul anului viitor, valoarea contractului fiind de 6.238.000 de lei. Totodată, este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.