Gălățenii sunt invitați la o expoziție cu ”100 de năfrămuțe”

0
686

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” (CCDJ) vă invită pe 19 septembrie, de la ora 13.00, de Zilele Europene ale Patrimoniului 2018, la vernisajul expoziției „100 de năfrămuțe” realizată în cadrul proiectului național derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”.

”Expoziția este itinerantă și a fost vernisată la sfârșitul lunii august de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Proiectul a debutat la începutul anului 2018 și s-a derulat în localități din județul Cluj, Tîrgu-Mureș, Galați, Lugoj, Totea de Hurezani, jud. Gorj, Romuli, jud. Bistrița-Năsăud, Fildu de Sus, Sălaj și Dârvari, județul Mehedinți. În cadrul proiectului, peste 200 de eleve au învățat să coase „năfrămuțe” după modele tradiționale, iar la Galați, în cadrul Taberei de creație organizată de instituția noastră, mai multe tinere au cusut astfel de batistuțe, sub îndrumarea dnei Laura Panaitescu – referent Serviciul Cercetare în cadrul instituției, și Ecaterina Hulea – coordonator clasa de cusături/țesături tradiționale din Odaia Manolache, județul Galați”, au anunțat reprezentanții CCDJ.

Proiectul național „100 de năfrămuțe” are o componentă educativă și una de cercetare și este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul va avea loc la sediul CCDJ din Str. Domnească nr. 61,  în  Salonul artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.