Gălăţenii sunt invitaţi la ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos”

0
521

Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”  invită gălăţenii, în perioada pe 24-26 iunie, la ,,Festivalul Iei la Dunărea de Jos”.

Evenimentul este desfășurat în cadrul Programului Valori ale Culturii populare din Județul Galați  și va avea loc, începând de vineri, 24 iunie, de la ora 11.00, în zona pietonală centrală Spicul – Fata pe valuri, unde timp de 3 zile se vor organiza expoziții de cămăși tradiționale, șezători și ateliere de lucru, demonstrații meșteșugărești, momente artistice, dar și Târgul meșterilor populari, aflat la ediția a XX-a.

Pe 24 iunie, de la ora 19.00, vă avea loc un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului” împreună cu invitatul special, Adriana Ochișanu, iar în seara de 25 iunie, pe scena amplasată în zona Făntânii Fata pe valuri, va urca cunoscuta  interpretă de muzică populară, Laura Lavric.

Târgul Meșterilor Populari reunește și în acest an, de Sânziene, când sărbătorim Ziua Iei, meșteri populari și artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Suceava, Argeș, Neamț, Brăila,  Brașov și Galați.

În cele trei zile de desfășurare, vizitatorii vor putea participa la ateliere și demonstrații de lucru (olărit, cusut, țesut etc) și se vor bucura de expoziții și spectacole de muzică populară, cu invitații noștri speciali, Adriana Ochișanu și Laura Lavric.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =