Gălățenii sunt așteptați la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou

0
1188

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălățenii, și în acest an, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ”Tudor Pamfile”, în zilele de 18-19 decembrie, eveniment de tradiţii româneşti nealterate de trecerea timpului.

Ajuns la a XXX-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară (Botoșani, Maramureș, Bistrița, Vaslui, Bacău) și din județul Galați și își propune să aducă în fața gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă: Pluguşorul, jocul cu măşti, urşii şi capra, urăturile și colindele de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile”   este,  ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 18 decembrie, la ora 16:00, cu o paradă a portului popular tradițional, colinde și urătură, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor și apoi va continua cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, susținut de grupuri folclorice și ansambluri din țară, găzduit în sală, cu intrarea pe bază de invitație. Dumnică, 19 decembrie, de la ora 12:00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.