Gălăţenii nu vor îndura frigul la iarnă. Sistemul centralizat de termoficare va fi repornit

0
4585

Gălăţenii care nu au posibilitatea să îşi asigure surse alternative pentru producerea căldurii şi apei calde nu trebuie să îşi facă griji că vor îngheţa de frig, în propriile locuinţe, la iarnă. Primarul Ionuţ Pucheanu dă asigurări că, în toamnă, va fi repornit sistemul centralizat de termoficare, astfel că niciun gălăţean nu va avea de suferit.

Mai mult, conducerea Electrocentrale (CET) a anunţat că, astăzi, Adunarea Creditorilor societăţii a aprobat reluarea activităţii de producere a agentului. „În cadrul şedinţei de astăzi a Adunării Creditorilor Electrocentrale Galati SA (unde Romgaz este creditor majoritar deţinând peste 80 % din creanţe) s-a aprobat strategia de funcţionare a societăţii noastre pentru sezonul rece 2017-2018. Acest lucru înseamnă că am obţinut aprobarea creditorilor pentru repornirea sistemului centralizat de termoficare, în condiţiile în care avem o comandă fermă din partea distribuitorului local, Calorgal, care ne-a solicitat o cantitate de agent termic la 85 % faţă de consumul înregistrat în sezonul rece trecut. Precizez că se menţine, şi de această dată, una dintre cele mai importante condiţii pentru a relua relaţiile comerciale cu distribuitorul local – plata în avans a combustibilului”, a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al CET.

Reamintim că, din luna iunie, municipalitatea le acordă gălăţenilor ajutor financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona surse alternative pentru căldură şi apă caldă. Cum, până la acest moment, au fost înregistrate doar peste 4.000 de dosare, este evident că mulţi dintre cei încă dependenţi de sistemul centralizat de termoficare nu vor putea să devină independenţi termic. Motiv pentru care autorităţile au luat decizia de a menţine sistemul funcţional şi în iarna 2017-2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.