Gălăţenii, invitaţi să decidă pe ce se vor cheltui banii în acest an

0
906

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a lansat, în mod public, invitaţia adresată tuturor gălăţenilor pentru implicarea acestora în deciziile administrative privind cheltuirea banului public în anul acesta.

“Fii implicat în viața orașului tău! Am lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei proiectul de buget aferent anului 2020. Ne străduim, în limita bugetului pe care îl avem, să modernizăm cât mai mult orașul nostru și să rezolvăm cât mai multe dintre probleme.
Vorbim de o sumă de 575.270.000 lei, cea mai mare parte din bani fiind pentru străzi, școli și spitale, salubrizare, iluminat public sau transport public în comun. Ne-am propus în acest an o listă de 110 obiective de investiții pentru învățământ, sănătate și infrastructură, de peste 165 de milioane de lei.
Ne puteți transmite propunerile pe adresa Primăriei municipiului Galați, str. Domnească nr. 54 sau la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 3 februarie 2020”, transmite primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Bugetul pe anul 2020  poate fi consultat pe site-ul official al Primăriei municipiului Galaţi, www.primariagalati.ro.  Printre cele 110 obiective de investiţii în învățământ, sănătate și infrastructură, propuse de Primăria Galaţi a se realiza cu bugetul din acest an se numără: anveloparea de școli; reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” Galați; reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului Clinic pentru copii “Sf. loan”; amenajarea zonei centrale cuprinsă între strada Navelor, limita dintre bloc P și Potcoava de Aur; creșterea performanței energetice pentru blocuri de locuințe; achiziția de tramvaie; achiziția de autobuze electrice hibrid; modernizarea liniilor tramvai și carosabilului străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918; modernizarea liniilor de tramvai și carosabilului străzilor Traian Vuia, Henri Coandă, Bulevardul George Coșbuc; reabilitarea și modernizarea Plajei Dunărea şi a Pasajului Dunărea; modernizarea locurilor de joacă pentru copii; realizarea stației de epurare a apelor uzate din cartierul Dimitrie Cantemir; reabilitarea străzii Domnească; extinderea iluminatului public; regenerarea urbană din cartiere Micro 19, 20, 21; achiziția de mobilier urban şi nu în ultimul rând punerea în valoare a sitului arheologic Tirighina – Barboși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.