Gălăţenii, invitaţi la sărbătorirea Zilei Naţionale a României

0
996

Evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României debutează în această dimineaţă, la Catedrala Arhiepiscopală, unde, de la ora 10.00  are loc un Te Deum. De la ora 11.00, acţiunile se vor muta în Cimitirul Eternitatea, la Monumentul Eroilor, unde sunt programate a se desfăşura un ceremonial religios şi militar, după care va avea loc depunerea coroanelor de flori.

De la ora 13.00, gălăţenii sunt aşteptaţi pe Esplanada de la Potcoava de Aur, recent reamenajată. Aici sunt programate a se desfăşura ceremonialul şi parada militară, dar şi momente artistice susţinute de artiştii Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi şi corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă ”Nae Leonard”. De la ora 13,50 va începe parada militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie. Ziua se va încheia la ora 17,00 când va avea loc retragerea cu torţe pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Regiment 11 Siret.

Pentru buna desfăşurare a acţiunilor programate astăzi, traficul rutier este blocat,  în intervalul orar 11,00 – 15,30, pe strada Brăilei, pe tronsonul cuprins între bulevardul  George Coşbuc şi strada Domnească. Tot astăzi, între 17,00 şi 17,30, circulaţia va fi blocată pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Regiment 11 Siret.

Seara se va încheia cu un spectacol de muzică populară, programat să aibă loc pe scena de pe Faleza Superioară, unde, vor urca, de la ora 18.00,  interpretele de muzică populară Verona Adams, Gabriela Comăneci, Mihaela Gurău şi Margareta Clipa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.