Gălățenii, invitați la Festivalul Național de Comedie

0
994
Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalul Național de Comedie debutează la finele săptămânii, pe 7 octombrie și se va încheia pe 15 octombrie, perioadă în care la Galați vor veni în fața publicului nu mai puțin de 19 trupe de teatru din țară. Festivalul,  organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” și finanțat de Primăria Galați, UNITER și sponsori privați, are un buget alocat în valoare de 200.000 de lei.
„Deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie va avea loc Sala Mare de Spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, sâmbătă, de la ora 18.00. Este ediţia cu numărul 29 şi suntem foarte fericiţi că anul acesta am reuşit să ducem ştacheta mai departe, să continuăm ceea ce este tradiţional şi în acelaşi timp să diversificăm în continuare  repertoriul festivalului. Sunt spectacole care sunt în concurs, spectacole în afara concursului şi sunt destinate şi copiilor şi adolescenţilor. Este şi o parte teoretică a festivalului; sunt două conferinţe, un colocviu este pe tema teatrului de artă, fiind invitat regizorul Alexandru Darie, iar la celalălalt clocviu care pune în discuţie tema actorului de comedie l-am invitat pe Virgil Ogăşanu. Sunt şi lansări de carte, dar două ateliere de specialitate”, a spus Florin Toma, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini.
Pe parcursul celor nouă zile de festival vor fi prezentate 19 spectacole de teatru susţinute de trupe de actori din diferite oraşe ale ţării, în medie fiind puse în scenă câte două sau trei spectacole pe zi, în timp ce preţul biletelor variază între 10,5 lei şi 52,20 lei.
Ca în fiecare an, se vor acorda diferite premii, cum ar fi pentru cel mai bun spectacol, pentru cele mai bune interpretări, dar şi un premiu acordat de public. Deși teatrul fani Tardini are un site nou pe care există și secțiunea de achiziționare online a biletelor, această aplicație încă nu funcționează, așa că biletele pentru spectacolele din festival pot fi cumpărate doar de la casa de bilete a instituției, deschisă zilnic între orele 09.00 – 13.00 și 17.00 – 19.00. Prețurile biletelor variază între 10,50 lei – 25,20 lei – 31,50 lei și 52,50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.