Gălățenii care au procese în instanță își vor putea descărca dosarele prin aplicația „InfoDosar”

0
1185
Curtea de Apel Galați

Începând din luna septembrie, justițiabilii care au acțiuni în instanță la cele 14 instanțe de sub jurisdicția Curții de Apel Galați vor avea acces la Aplicaţia „InfoDosar – Fişă dosar”, care a fost dezvoltată de echipa de informaticieni ai Curţii de Apel. Aplicația vine în completarea aplicației Ecris pe care o utilizeză toate instanțele din țară. Ea scoate anumite informații, le pune pe un server separat și asigură astfel accesul justițiabilor la dosare.

Justițiabilul nu mai este nevoit să vină la arhiva instanței pentru a consulta dosarul, ca să vadă încheierile de ședință, expertize judiciare, ce acte a depus partea adversă sau ce documente au fost depuse la dosar de diferite instituții publice. Odată cu citația, justițiabilul sau avocatul său vor primi și o adresă și o parolă, cu ajutorul cărora vor intra pe site-ul instanței de pe Ecris, unde vor da căutare pe numărul de dosar, iar apoi vor putea vizualiza dosarul şi vor putea descărca diverse documente în format PDF.După selectare, prin apăsarea butonului „Vizualizare Documente” de la secţiunea documente la dosar şi autentificarea cu parolă, vor putea vizualiza documentele de la dosar, iar serviciul „Fişă dosar” le furnizează un raport care conţine toate instanţele la care a fost înregistrat dosarul şi detaliat pe fiecare instanţă, data înregistrării, obiectul, stadiul procesual, termenele de judecată şi dispoziţiile instanţelor la fiecare dintre aceste instanțe.

Această aplicație le va fi accesibilă și gălățenilor care au procese la alte instanțe din țară, arondate curților de apel din Constanța, Cluj, Oradea, Timișoara, Târgu Mureș, Iași, Suceava și Craiova.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.