Furturi și tâlhării după Sf. Andrei și 1 Decembrie 

0
671

În noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, trei bărbați cu vârste de 19, 37 și 41 de ani, și doi minori, de 15 ani, toți din municipiul Galați, având fețele mascate, au pătruns, prin efracție, într-o locuință de pe strada Unirii, de unde, amenințându-l pe proprietar, ar fi sustras un laptop. Potrivit IJP Galați, polițiștii au stabilit că în cursul aceleiași nopți,  cei doi minori și bărbatul, de 37 de ani, au pătruns și într-un alt imobil de pe strada Războieni, de unde ar fi sustras o bicicletă și alte bunuri în valoare de aproximativ 1000 de lei.  “Cei cinci au fost depistați și conduși la sediul poliției, după audieri urmând ca, față de aceștia,  sa fie dispuse măsuri legale”, precizează IPJ Galați, în timp ce prejudiciul a fost recuperat integral.

În cazul altei tâlhării, de această dată petrecute după ziua de 1 decembrie, polițiștii nu au identificat, până acum, autorii. Este vorba despre o faptă a cărei victimă este un șofer de pe un taxi din Galați care a fost amenințat de clienții pe care i-a luat, seara și pe care i-a transportat, se pare, către municipiul Brăila. La ieșirea din Galați, către Brăila, șoferul a fost, însă, lovit și, se pare chiar amenințat cu o armă de către clienți, fiind dat jos din mașină, timp în care aceștia au plecat cu taxiul la Brăila, mașina fiind ulterior abandonată. Autorii acestei tâlhării nu au fost încă identificați de polițiști , Inspectoratul Județean de Poliție Galați abținându-se, deocamdată, de la orice comentarii.

Reamintim, pentru menținerea pazei la 70 de evenimente sportive, educative, culturale și de divertisment, pe timpul sărbătoririi Sf. Andrei și Zilei de 1 Decembrie, au fost mobilizați 130 de jandarmi. Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi, “jandarmii au intervenit și au acordat sprijin cetățenilor în urma a 9 apeluri 112 sau prin dispeceratul jandarmeriei. De asemenea, au aplicat 15 amenzi, în cuantum de 5.700 lei şi 3 avertismente scrise, pentru proferarea de injurii, ameninţări cu acte de violenţă, participarea la scandal în locuri publice, refuz de legitimare”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 8 =