Furturi în serie de pe platforma siderurgică din Galați. Prejudiciul este de peste 300.000 euro

0
867
Percheziții de amploare, vineri, la Galați, într-un dosar ce vizează mai multe furturi din combinatul siderurgic Liberty Galați. Opt bărbați au fost săltați de Poliție, astăzi, și duși la audieri, după ce, vreme de mai multe luni, au jefuit platforma siderurgică de la Galați, prejudiciul calculat ridicându-se la 300.000 euro.
“Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați au efectuat, în această dimineață, pe raza județului Galați, 14 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată”, a precizat IPJ Galați.
Perchezițiile s-au desfășurat după ce, în cursul nopții, Polițiștii Secției 2 Poliție Galați, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbați care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic, din municipiul Galați.
“Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase și neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice și alte bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 300 000 de euro.
Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și indisponibilizate bunuri din categoria celor sustrase, în valoare de circa 100 000 de lei, precum și suma de 6 000 de euro și 80 000 de lei”, a mai precizat IPJ Galați.
Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.
La acțiune au participat polițiști din cadrul I.P.J. Galați – Serviciul Criminalistic, luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × five =