FRF a modificat sistemul competițional pentru Liga a III-a. Oțelul Galați și Sporting Liești încep lupta pentru promovare

0
627

Federația Română de Fotbal a stabilit componența celor zece serii din Liga a III-a. Cele două echipe din Galați, rămase în competiție, Oțelul și Sporting Liești, vor evolua în seria a II-a, în sezonul 2021/2022.

În noua ediție de campionat, în seria a II-a, vor mai evolua două echipe din Bacău – Aerostar și Dinamo- câț și una din Buzău, Metalul. Din seria de sezonul trecut nu mai fac parte Dacia Unirea Brăila, promovată în Liga a II-a, Avântul Valea Mărului, retrasă din competiție, și CSM Bacău, mutată în seria I.

Celelalte echipe care vor juca în seria a II-a sunt: CSM Focșani, CSM Râmnicu Sărat, Viitorul Ianca și CS Făurei.

Pentru sezonul 2021/2022, FRF a modificat sistemul competițional. După ce vor disputa meciurile din sezonul regulat, tur-retur în 18 etape, primele patru clasate din cele 10 serii vor juca în faza a doua, play-off. La finalul jocurilor din play-off, echipele de pe primele două locuri vor juca meciurile de baraj, faza a III-a. Meciurile de promovare se vor disputa după același sistem din sezonul trecut, faza preliminară și faza finală, tur-retur.

La baraj vor participa primele două clasate din play-off, iar pentru împerecherea echipelor s-a păstrat sistemul din sezonul 2020/2021, locul 1 din seria I cu locul 2 din seria a II-a, locul 2 din seria I cu locul 1 din seria I-a.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 13 =