Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării, la Universitatea Dunărea de Jos

0
1077

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, prin Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului, împreună cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, va organiza în perioada 11-12 aprilie Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării.

Manifestarea a primit patronajul Ministerului de Externe, urmând a fi integrată în calendarul evenimentelor organizate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Valoarea adăugată a forumului va consta în furnizarea unei platforme de comunicare pentru mai multe categorii de actori implicând în acest sens reprezentanţii instituţiilor europene responsabili de strategiile macro-regionale europene, cu scopul de a dezvolta iniţiative aplicate pentru ariile prioritare ale Strategiei Uniunii Europene în Regiunea Dunării. Forumul de dezbatere este un format de lucru şi de dialog cu scopul de a căuta împreună cu reprezentanţi din mediul academic, economic, social şi politic cele mai bune soluţii de politici publice europene pentru provocările pe care le întâmpină statele din regiune.

Evenimentul va permite participanţilor să împărtăşească propria expertiză şi experienţă, dar şi cele mai bune practici pentru o serie de teme de interes regional (dezvoltare locală şi regională, tineret, coeziune, rezilienţă, securitate energetică, securitatea mediului, participarea cetăţenească, politici europene, politica de vecinătate), încurajând dialogul cu părţile interesate dar şi noi parteneriate şi proiecte comune ce pot oferi soluţii la provocările existente la nivel regional.

Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) este proiectul politic european lansat de România împreună cu Austria, reprezentând un instrument de cooperare a statelor din bazinul Dunării (nouă state membre UE şi cinci state non-membre UE), destinat dezvoltării economice şi sociale a macro-regiunii dunărene, prin consolidarea implementării în regiune a politicilor Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.