Fonduri europene pentru Școala nr. 17

0
789

Primăria municipiului Galați informează că Școala nr. 17, din cartierul Micro 19, va beneficia de lucrări de modernizare pentru creșterea eficienței energetice, grație unui proiect cu fonduri europene de aproximativ 450.000 de euro.

Principalele lucrări de intervenție vizează izolarea termica a fațadei – partea vitrată, prin înlocuirea tâmplariei exterioare existente, cu tâmplarie cu ramă PVC pentacameral și vitraj triplu termorezistent; termoizolarea pereților; termoizolarea planșeului peste ultimul etaj și a planșeului peste subsol;  înlocuirea totală a distribuției instalației de încălzire centrală de la subsol; instalarea unui sistem de colectoare solare ca formă alternativă de producere a agentului termic primar necesar apei calde de consum; instalarea unui sistem de pompe de căldură aer-apă ca formă alternativă de producere a energiei termice; lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii. Lucrări conexe presupun refacerea tencuielilor degradate interioare și exterioare (fațade); repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminarii infiltrațiilor la infrastructura clădirii; lucrări specifice cerințelor fundamentale de securitate la incendiu; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție; înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră.

Școala Gimnazială nr. 17 este situată în municipiul Galați, pe strada str. Costache Conachi nr. 2B având un număr de 456 elevi în prezent. Unitatea de învățământ a fost construită în anul 1972, are regimul de înălțime St+P+2E și o suprafață construită 819 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 2.162.707,42 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 2.034.089.51 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 luni.

Finațarea proiectului  ”Anvelopare unități de învățământ – Școala Gimnazială nr. 17 Galați” este asigurată în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD.

În perioada de programare 2014-2020 Primăria municipiului Galați a depus cereri de finanțare pentru realizarea de lucrări de reabilitare termică, modernizare și dotare pentru încă 26 unități de învățământ, în valoare totală de peste 136 milioane lei. Dintre acestea au fost deja finalizate: Școala gimnazială nr. 22, Școala gimnazială nr. 3 și Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu”.  Sunt în implementare alte 10 proiecte cu finanțare europeană pentru: Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala gimnazială nr. 33, Școala gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul”, Școala gimnazială „Ștefan cel Mare”, Grădiniţa  nr. 40, Liceul tehnologic Traian Vuia, Liceul Teoretic „Dunărea”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.