Fonduri europene pentru reabilitarea Școlii „Gheorghe Munteanu”. Încă un proiect câștigat de Primărie

0
1118

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat contractul de finanțare europeană, în valoare de aproape 400.000 de euro, pentru creșterea performanței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu”.

Principalele lucrări de intervenție vizează: termoizolarea pereților exteriori, termoziloarea planșeului, termoizolarea soclului clădirii, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu ramă PVC și vitraj termoizolant triplu, montarea unui sistem de preparare apei calde de consum cu panouri termosolare și boiler, precum și montarea unei pompe de căldură. De asemenea, se vor reface tencuielile, se vor repara trotuarelor de protecție, se vor reface finisajele interioare în zonele de intervenție și se va înlocui instalația de distribuție a apei reci și a colectoarelor de apă menajeră.

Școala Gimnazială „Gheorghe Munteanu” este situată în municipiul Galați, pe strada Camil Ressu nr. 4A, și are un număr de aproximativ 300 de elevi. Unitatea de învățământ a fost construită în anul 1975, are regimul de înălțime S+P+2E și o suprafață construită 764 mp.

Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Valoarea totală a proiectului este de 1.929.774,52 lei, asistența financiară nerambursabilă fiind de 1.808.074,71 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B – Clădiri publice, apel dedicat sprijinirii obiectivelor SUERD.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + seven =