Fonduri europene atrase de Primărie pentru reabilitarea a încă două blocuri din Galați

0
245

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov, au semnat un nou contract cu finanțare europeană pentru reabilitarea unor blocuri de locuințe.

Este vorba despre creșterea performanței energetice a blocului C4, din strada Stadionului nr. 12, și a blocului CL3 scara 1, din strada Armata Poporului nr. 6.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați pentru reducerea consumului de energie și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Valoarea totală a proiectului este de 2,375,868.28 lei (500.000 de euro) și are o asistența financiară nerambursabilă de 1,424,455.74 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 12 luni. În cadrul proiectului se vor face lucrări de izolare termică pe suprafața exterioară a fațadelor, izolarea parterului clădirii cu polistiren extrudat ignifug, termohidroizolarea terasei, înlocuirea tâmplăriei cu profile PVC cu geam termoizolator triplu, închiderea balcoanelor cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant. Vor mai fi înlocuite ușile de acces din exterior cu unele din PVC, echipate cu dispozitiv de autoînchidere.

Proiectul presupune și izolarea planșeului peste subsol, sub spațiile locuite, cu polistiren expandat ignifug și schimbarea lămpilor de iluminat existente pe casa scării, cu lămpi de iluminat tip LED.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 16 =