Focare de pestă porcină africană la Frumuşiţa şi Brăneşti

0
1555

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) a aprobat, vineri, Planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariţiei unor focare de pestă porcină africană în două gospodării din Frumuşiţa şi într-o gospodărie din Brăneşti.

S-a decis uciderea preventivă a suinelor din cele două localităţi; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar.

În Baza naţională de date, la Frumuşiţa sunt înregistrate 151 de gospodării, cu un efectiv de 306 porci, iar la Brăneşti 88 de gospodării, cu 191 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă.

În judeţul Galaţi au fost descoperite, de la începutul anului, 32 de focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, peste 2.000 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.