Focar de pestă porcină africană la Tălpigi

0
908

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) a aprobat, sâmbătă, Planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariţiei unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Tălpigi.

S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din localitate; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar.

În Baza Naţională de Date, la Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă.

În judeţul Galaţi au fost descoperite, de la începutul anului, 16 focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, peste 1.500 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.