Focar de coronavirus la un centru de îngrijirea persoanelor cu dizabilități

0
590
Centrul de Îngrijire și Asistență a Persoanelor cu Dizabilități nr. 1 din municipiul Galați a intrat, astăzi, în carantină, după ce 20 de angajați ai unității au fost testați pozitiv la COVID 19. Virusul se pare că a fost adus în centru de o infirmieră care nu știa că este bolnavă și care a aflat că are coronavirus abia când s-a simțit rău, perioadă în care se afla în concediul de odihnă. După ce femeia a aflat că este pozitivă la COVID 19 a anunțat conducerea centrului, iar alte două colege de ale femeii, contacte directe au fost și ele testate pozitiv. Ulterior, alți 17 angajați au fost testați pozitiv, iar alți 16, negativ. Acum urmează să fie testați toți cei 39 de beneficiario ai centrului și restul celor 15 angajați.
În Centrul de Îngrijire și Asistență a Persoanelor cu Dizabilități nr. 1  sunt îngrijite persoane vulnerabile, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, cu deficiențe locomotorii și neuromotorii.
În județul Galați, de la începutul epidemiei, peste 700 de persoane s-au infectat cu virusul COVID-19. Din aceștia, 85 de gălățeni au murit, iar 417 au fost declarați vindecați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =