Firmele care nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele locale, pot scăpa de majorările de întârziere! Cum beneficiaţi de aceste facilităţi

0
1075

Întreprinzătorii gălăţeni care înregistrează datorii la plata taxelor şi impozitelor locale pot scăpa de majorările de întârziere dacă îşi vor achita obligaţiile fiscale restante, până la data de 15 decembrie 2017. Această schemă de ajutor de minimis, care îi vizează pe cei care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Galaţi, va fi supusă votului aleşilor, săptămâna viitoare, la iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu.

„Prezenta schemă se adresează persoanelor juridice care la data intrării în vigoare a prezentei scheme şi pe perioada derulării ei, respectiv până la 15.12.2017 – data limită de achitare a obligaţiilor fiscale, datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Galati. Schema de ajutor de minimis se aplică de la data aprobării până la data de 15.12.2017, pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale restante la data depunerii cererii stinse până la data de 15.12.2017, cât şi majorărilor aferente obligaţiilor achitate”, se arată în proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa aleşilor locali pentru a fi aprobat.

Deocamdată, documentele se află în dezbatere publică, până pe data de 23 octombrie.

Conducerea Primăriei estimează că peste 4.800 de persoane juridice vor beneficia de aceste facilităţi, ceea ce va conduce la încasări de circa 4.000.000 lei la bugetul local.

„Schema de ajutor de minimis are ca obiectiv general atragerea cu celeritate de venituri la bugetul local al municipiului Galaţi, iar ca obiective specifice stimularea mediului economic şi, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare. În mod indirect, prezenta schemă de minimis are influenţa pozitivă şi asupra gradului de ocupare al forţei de muncă pe plan local, precum şi în dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor municipiului Galaţi. Schema de ajutor de stat pe care o propunem spre aprobare are la bază principiul nediscriminării, astfel încât orice persoană juridică să aibă şansa de a beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere dacă respectă obligaţia de achitare până la data de 15.12.2017 a debitelor fiscale restante la data depunerii cererii, şi este elaborată cu respectarea principiilor referitoare la transparenţă şi monitorizare, neretroactivitatea acordării de facilitate fiscală şi recunoaştere mutuală”, precizează autorităţile.

Reamintim că, la finele lunii septembrie, aleşii locali au decis ca şi gălăţenii, persoane fizice, să beneficieze de o astfel de facilitate, motiv pentru care cei care nu şi-au achitat taxele la timp şi cărora li s-au calculat penalităţi, pot scăpa de majorările de întârziere dacă îşi achită obligaţiile fiscale până la data de 30 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.