Firmă din Galați amendată cu 20.000 de lei din cauză că a aruncat deșeuri la voia întâmplării

0
607

Nesimțirea se sancționează! Reprezentanții unei societăți comerciale din Galați au fost amendați cu nu mai puțin de 20.000 de lei, de către Poliția Locală, după ce au abandonat cantități impresionante de deșeuri pe un teren aflat în vecinătatea punctului de lucru al firmei.

”În timpul acțiunii de patrulare, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, au constatat că o societate comercială cu punctul de lucru în Galați, zona Tirighina, în calitate de generator de deșeuri, a abandonat pe terenul din vecinătate, deșeuri (plastic, ambalaje din hârtie și carton, folii de plastic cu eticheta operatorului, suporți sârmă sudură și textile îmbibate cu ulei), afectând astfel o suprafață de aproximativ 300 mp.

Persoana juridică a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor, și s-a dispus măsura de ridicare a deșeurilor depozitate și curățarea terenului”, anunță reprezentanții Poliției Locale Galați.

La câteva zile după aplicarea sancțiunii, operatorul economic a igienizat terenul pe care polițiștii locali, la momentul verificării, au găsit o cantitate impresionantă de deșeuri.

În primele șase luni ale anului 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, pentru depozitare/abandonare/aruncare deșeuri, au aplicat un număr de 53 de sancțiuni în valoare de peste 50.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.