Firmă amendată cu 80.000 de lei pentru că excava, ilegal, piatră, din albia Siretului

0
655

Inspectorii de gospodărire a apelor din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați au efectuat un control pe malul stâng al râului Siret. Potrivit instituției, “s-au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale care au ca obiect de activitate extragerea de agregate minerale. “În urma controlului s-a identificat o firmă care exploata/încărca agregate minerale cu mijloace mecanizate din albia cursului de apă Siret în localitatea Ionășești, comuna Nicorești, județul Galați”.

“Inspectorii au constatat că respectiva societate comercială nu deținea acte de reglementare din punct de vedere al gospodăririi apelor pentru exploatare/extragere agregate minerale din albia râului Siret.  Agenții constatatori de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați au solicitat prezența unui echipaj de poliție la numărul unic de urgență 112. În urma controlului s-a constat faptul că s-a încălcat Legea Apelor 107/1996 conform art. 87 Constituie contravenții în domeniul apelor următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: punctul 5) extragerea agregatelor minerale din albiile sau malurile cursurilor de apă, canalelor, lacurilor, de pe plajă sau de pe faleza mării, fără aviz sau autorizație de gospodărire a apelor sau cu nerespectarea prevederilor acestora.

Drept urmare, societatea comercială a fost sancționată cu o amendă de 80.000 de lei, conform Legea Apelor 107/1996 art. 88, lit. (a), iar Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad va depune plângere penală”, mai transmite Administrația Bazinală Apă Prut-Bârlad.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × three =