Finanțare europeană pentru un corp nou de clădire la Școala Gimnazială „Dan Barbilian”

0
243

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat astăzi contractul de finanțare europeană pentru construirea unui nou corp de clădire la Școala Gimnazială „Dan Barbilian”.  Proiectul are o valoare totală de 12.140.212,16 lei (2,5 milioane de euro), contribuția financiară nerambursabilă din fonduri europene fiind de 11.897.407,91 lei, în vreme ce contribuția Municipiului Galați este de 242,804.25 lei.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului, calității și atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Proiectul presupune realizarea unei clădiri cu suprafața construită de 1.370,77 metri pătrați și suprafața desfășurată de 3.069,83 metri pătrați.  Clădirea va avea parter și două etaje și va include săli de clasă, cancelarie, sală multimedia, cameră servere, teren activități sportive, tribună oficialități, vestiare, cameră materiale sportive, sală de mese, cabinet medical, cameră tehnică, grupuri sanitare. Noile spații vor fi dotate cu mobilier nou, table interactive, laptopuri, ecrane de proiecție, videoproiectoare, imprimante și alte dotări necesare pentru un învățământ de calitate pentru toți copiii.

Implementarea proiectului ”Construire Corp Nou Școala Gimnazială Dan Barbilian” Galați va contribui la realizarea condițiilor pentru asigurarea unei educații de calitate celor 640 elevi înscriși precum și la creșterea gradului de participare la învățământul obligatoriu.

Pentru unitățile de învățământ, Primăria municipiului Galați are, în diverse stadii, 29 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 146.898.004,45 lei (30 de milioane de euro).

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + three =