Finanțare europeană pentru modernizarea a încă două blocuri

0
681

Două blocuri din cartierele Micro 21 și Mazepa 2 vor fi modernizate cu fonduri europene, cu sprijinul Primăriei. Este vorba despre blocul PR6, scara 1, din B-dul Dunărea nr. 86, și de blocul CL3, scara 2, din str. Armata Poporului nr. 6, pentru care s-a semnat contractul de finanțare europeană, de 1,3 milioane de lei, ce presupune creșterea performanței energetice, anunță Biroul de Presă al Primăriei.

Principalele lucrări de intervenție vizează izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de corpuri de iluminat economice cu senzori de mișcare/prezență în spațiile comune, înlocuirea circuitelor electrice în spațiile comune, repararea elementelor de construcţie ale faţadelor unde se impune, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces) etc.

Valoarea totală a proiectului este de 1.326.839,29 lei, din care fondurile nerambursabile reperzintă 756.665,56 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.

Obiectivul general constă în sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, se urmărește reducerea cu minimum 40% consumul pentru încălzire și scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate.

Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe – bloc PR6, sc.1, B-dul Dunărea nr. 86 aferent Asociației de proprietari nr. 570 și bloc CL3, sc. 2, str. Armata Poporului nr. 6 aferent Asociației de Proprietari nr. 188, Municipiul Galați” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE, SE, SM, C, cod SMIS 139965.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.